Curat si eficient.

2017-04-07

Protectia mediului.

Protectia mediului.

Klingspor stabileste etaloane in domeniu in ceea ce priveste eficienta energetica si productia ecologica.

In fabrica sa de productie pentru mijloace abrazive din Haiger, firma a instalat o instalatie termica de ardere ulterioara prin regenerare (RTNV). „Prin acesta aerul evacuat rezultat din productia noastra este curatat de doua ori mai mult decat in modul stabilit de lege - si aceasta printr-un consum de energie mai mic cu 25 la suta“ a declarat dr. Steffen Neu, directorul general al Klingspor AG. Foile mijloacelor abrazive sunt uscate la peste 100 de grade Celsius. In acest timp sunt emise gaze din adezivi si vopsele.

Cu ajutorul RTNV sunt arsi poluanti continuti in aerul evacuat la aproximativ 850 de grade Celsius.

RTNV functioneaza in acest timp extrem de eficient energetic, deoarece foloseste la arderea gazelor evacuate energia calorica generata prin acumulatoare de caldura pentru a incalzi aerul inca necuratat la aproape 780 de grade Celsius. Prin urmare, pentru arderea in continuare este necesara doar o mica cantitate de gaze naturale - ceea ce este bine pentru mediul inconjurator si pentru Klingspor.

Intreprinderea

De peste 100 de ani Klingspor stabileste la nivel mondial noi standarde in tehnologia slefurii. In fabricile de productie sunt fabricate peste 50.000 de articole, printre altele, din grupele de produse mijloace abrazive pe substrat, discuri de taiere, discuri de asperizare, discuri perie abraziva si roti perie abraziva pentru cele mai diverse aplicatii de slefuire. Cele 36 de fabrici de productie si unitati de desfacere distribuite in intreaga lume cu peste 2.700 de angajati permit o adaptare flexibila la nevoile pietelor regionale. Pentru serviciul de consultanta la nivel mondial dispunem de peste 300 de reprezentanti de vanzari, tehnicieni si ingineri cu inalta calificare.