70 de ani de performanță Kronenflex®

2020-03-04

Aniversăm inventarea în 1950 a discurilor de debitare de mare viteză Kronenflex®.

Logo Kronenflex 70 ani


În 1950,
exact cu șapte zeci de ani în urmă, inventatorul și vizionarul Carl Klingspor a conceput un produs care urma să marcheze semnificativ industria prelucrării metalelor. Inventarea discurilor de debitare de mare viteză a revoluționat procesul de tăiere a materialelor - și a făcut posibilă a 70-a aniversare a discurilor Kronenflex® din acest an.

Accesați lista curentă de produse Kronenflex®: 
https://www.klingspor.ro/produse/discuri-de-taiere-kronenflex-r


"Discurile de debitare de mare viteză reprezintă cea mai avansată idee dezvoltată în tehnologia abrazivă din ultimii ani."

Carl Klingspor, 1964


1950

Discuri de debitare de mare viteză? Nimeni nu auzise despre așa ceva în 1950. Pe atunci se utilizau discuri de tăiere manuale și cuțite – adesea având grosimi de 6 și 13 milimetri. "Prelucrarea metalului era o operațiune migăloasă care necesita multă forță de muncă și era consumatoare de timp - și, fără ca cineva să își dea seama, cererea pieței pentru o soluție alternativă de prelucrare a început să crească", își aminteau oamenii de la Klingspor. Nu e de mirare că vizionarul Carl Klingspor s-a asociat rapid cu producătorii de scule în 1950, pentru a dezvolta primul disc de debitare de mare viteză pe care l-a văzut vreodată lumea: discul Kronenflex® a apărut...


1952

Klingspor publică "Kronenschleifer" - o revistă deținută de companie ce are subtitlul "Informații despre șlefuirea elastică de mare viteză cu abrazivi Kronenflex". Această revistă oferea clienților informații, direct de la sursă, despre șlefuirea la mare viteză.


1954

Producătorii de scule manuale de tăiat și șlefuit descoperă avantajele inovatoarelor discuri abrazive. Compania din Stuttgart, Ackermann & Schmitt (cunoscută azi ca FLEX - Elektrowerkzeuge), lansează primul polizor unghiular de mare viteză cu denumirea DL 9. Aceasta înseamnă că discurile de tăiere Kronenflex® pot fi turate pentru prima dată până la 13.000 de rotații / minut, iar performanța de tăiere a acestora poate fi folosită la maxim.


1961

Carl Klingspor este onorat la Nuremberg pentru întreaga sa activitate și primește medalia de aur Diesel pentru activitatea de pionierat și invențiile din domeniul tehnologiei abrazive moderne. La peste zece ani de la marea sa invenție, a primit în sfârșit recunoșterea pentru care a trebuit să aștepte atât de mult timp.