Viteza minima de rupere

Viteza minimă de rupere este viteza periferica minima care trebuie sa fie atinsa de un corp de slefuire rotativ fara rupere prin solicitarea prin forta centrifuga. Acesta este reglementata de standardele EN 12413, 13743 si 13236 si este exprimata in metri pe secunde (m/s). Viteza minima de rupere este calculata din viteza periferica admisa (viteza maxima de functionare) si un factor de siguranta definit in standardul EN relevant utilizand urmatoarea formula:

Formel Mindestbruchgeschwindigkeit

vbruch = viteza de rupere [m/s]
vzul = viteza periferica maxima admisa (viteza maxima de functionare) [m/s]
S = factor de siguranta

Klingspor pune cea mai mare importanta pe siguranta uneltelor sale in calitate de membru fondator al „Organisation for the Safety of Abrasives“ (Organizatia pentru Siguranta Mijloacelor Abrazive) (oSa). Prin urmare, respectarea cerintelor de siguranta prescrise in standarde este monitorizata indeaproape. Din acestea fac parte, printre altele, verificarea prescrisa a rezistentei la rupere printr-o testare cu forta centrifuga (asa-numitul test de explodare), in care unealta de testare (de exemplu SMT, disc de taiere, disc perie abraziva) este accelerata la turatia minima de rupere prin cresterea constanta a turatiei intr-un stand de proba adecvat iar la Klingspor, in mod voluntar, chiar si dincolo de aceasta.
Pentru a indeplini cerintele standardului EN 13743, unealta verificata in acest test nu are voie sa se rupa.

Certificarea rezistentei la rupere este executata pe un esantion de 1000 SMT, de discuri de taiere/de asperizare, de discuri perie abraziva etc. pe un exemplar. In felul acesta utilizatorul poate fi sigur ca se poate baza intotdeauna la produsele Klingspor pe cea mai mare siguranta posibila, in conformitate cu standardele si directivele in vigoare.

 

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire