Titanul

Titanul este un element chimic. Datorită densității sale scăzute în comparație cu cea a majorității metalelor, el este considerat unul dintre metalele ușoare. Culoarea sa este argintie-albă. Titanul este aproape inexistent în stare pură în natură, el fiind extras în principal din minereul de titan. Procesul de fabricație este complicat, din acest motiv materialul fiind mult mai scump decât de ex. oțelul inoxidabil.
În aliaj cu alte elemente, titanul obține proprietăți speciale, cum ar fi de ex. greutate redusă la rezistență ridicată și rezistență înaltă la coroziune. Prin urmare titanul este folosit pentru sarcinile cele mai exigente.

La slefuirea titanului trebuie avuta grija ca acesta sa fie prelucrat la o viteza de taiere mai mica datorita proprietatilor specifice ale materialului. Pentru rezultate optime de slefuire se recomanda o viteza de taiere de 12 - 15 m/sec si utilizarea unui disc de contact dur.
Sortimentul de produse Klingspor ofera utilizatorului o gama de mijloace abrazive cu granulatii ceramice care sunt foarte potrivite pentru prelucrarea titanului.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire