Substratul

La mijloacele abrazive pe substrat sunt disponibile substraturi de hartie, de tesatura, de fibre si de folie.

Substraturile de hartie sunt ieftine si sunt utilizate in principal pentru aplicatii cu cerinte reduse privind rezistenta (slefuire pe suprafata plana). Ele sunt impartite in functie de greutatea lor pe unitatea de suprafata in hartii A (foarte usoare) pana la G (foarte grele).

Substraturile de țesătură sunt mult mai robuste decât substraturile de hârtie și prin urmare sunt folosite în general la aplicațiile cu cerințe mai ridicate față de rezistența la rupere, de exemplu la șlefuirea cu îndepărtarea materialului sau șlefuirea pe profil cu benzi abrazive. Și aici oferta ajunge de la substratul de bumbac ușor, extrem de flexibil, la țesătura combinată de bumbac-poliester, până la țesătura din poliester grea, extrem de rezistentă la rupere, de exemplu pentru șlefuirea cu îndepărtarea materialului.

Fibra (fibra vulcanizate) este un material compozit fabricat din fibre de bumbac si de celuloza care ofera un substrat foarte omogen si stabil, care este folosit in mod exclusiv pentru discurile din fibre.
Substraturile de folie constau dintr-o pelicula de poliester subtire, care ofera un substrat foarte plan si de asemenea foarte rezistent la rupere. Ele sunt utilizate in principal la discuri si benzi pentru slefuirea fina a suprafetelor, in special in zone acoperite de vopsea.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire