Stratul superior la fabricarea mijloacelor abrazive

Prin strat superior se intelege a doua aplicare a unui liant la fabricarea mijloacelor abrazive pe un substrat. Acesta urmeaza pe granulatia abraziva fixata deja cu legatura de baza pe substrat. Sarcina principala a stratului superior, care mai este denumit si vopsire ulterioara, este de a ancora fix granulatia abraziva fixata in legatura.

In primul rand aceasta trebuie sa ofere o forta de sustinere suplimentara care contracareaza fortele laterale care actioneaza in permanenta asupra granulatiei la procesul de slefuire. In mod auxiliar, el ofera produsului culoarea tipica.
Tipul si cantitatea stratului superior au o influenta decisiva asupra performantei de slefuire a unui mijloc abraziv. La mijloacele abrazive Klingspor este utilizata intotdeauna ca strat superior o rasina sintetica, care, spre deosebire de legaturile cu clei sau de legaturile realizate cu alti lianti naturali, prezinta o rezistenta si o putere de aderenta semnificativ mai mare, asigurand astfel o aderenta semnificativ mai buna a granulatiei si prin aceasta si o performanta de slefuire mai buna. Cantitatea de aplicare a stratului superior este stabilita pentru fiecare tip in reteta si adaptata si optimizata pentru aplicatia particulara. Aplicarea stratului superior este monitorizată continuu la Klingspor în timpul producției mijloacelor abrazive pe substrat prin măsurători cu laser și controlată suplimentar prin măsurarea greutății care însoțește procesul, comparativ cu piese model definite cu privire la respectarea cu exactitate a specificațiilor rețetei.

Stratul superior are un rol important la toate mijloacele abrazive pe substrat, in special la benzile abrazive, datorita vitezelor mari de taiere si a solicitarii ridicate. Prin adaugarea anumitor componente in stratul superior, benzile abrazive pot fi imbunatatite si mai mult si optimizate pentru aplicatii specifice, de ex. prin adaugarea de substante active pentru slefuire pentru prelucrarea otelului inoxidabil LS 312 JF, CS 411 Y si altele asemanatoare.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire