Microcristalin

Termenul „microcristalin“ semnifica o structura speciala a granulatiei unui mijloc abraziv. Fiecare granulatie abraziva ceramica individuala este compusa in acest timp in procesul de fabricatie dintr-un numar mare de particule mai mici de oxid de aluminiu. Deoarece limitele fine dintre particulele de oxid de aluminiu individuale sunt mentinute in interiorul granulatiei ceramice, granulatia primeste o asa-numita structura micro-cristalina.

Mijloacele abrazive cu structura microcristalina a granulatiei prezinta in timpul utilizarii un efect de auto-ascutire: imediat ce in procesul de slefuire, varful superior al unei granulatii se toceste, se rupe din granulatie datorita cresterii presiunii. Deoarece aceasta rupere are loc de-a lungul structurii microcristaline, se creeaza din nou un varf ascutit al granulatiei cu care se poate slefui in continuare fara pierderea agresivitatii.

Premisa pentru comportamentul optim la uzura al unui mijloc abraziv cu granulatie ceramica este sa se slefuiasca cu o presiune de apasare suficient de mare.
Domeniul principal de utilizare pentru benzile abrazive cu granulatie microcristalina, ceramica sunt materialele greu de slefuit, cum ar fi oteluri aliate, oteluri inoxidabile si asa-numitele superaliaje.

Klingspor are in gama sa de produse diverse mijloace abrazive cu granulatie ceramica, care difera in functie de domeniul de aplicare din punct de vedere al flexibilitatii si rezistentei la rupere a substratului utilizat. Pentru aplicatiile la care este necesara o slefuire la rece, gama de produse Klingspor include in plus mijloace abrazive ceramice microcristaline cu legare multipla.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire