Legarea multipla

Termenul legare multiplă semnifică la mijloacele abrazive pe substrat o stratificare suplimentară care se aplică la încheierea procesului de producție într-o etapă separată de producție pe ultimul strat de lac al mijlocului abraziv. La folosirea ulterioară a mijlocului abraziv, legarea multiplă asigură o șlefuire mai rece.

Stratificarile cu legare multipla sunt utilizate in special la mijloacele abrazive de inalta calitate pentru otel inoxidabil si oteluri inalt aliate.

Prin legarea multiplă, la vârful granulațiilor mijlocului abraziv este generată o frecare semnificativ mai redusă, iar datorită acestui lucru, o temperatură mai scăzută, astfel încât materialul prelucrat aderă considerabil mai puțin la vârful granulațiilor, „glazurând“ astfel granulația. Prin aceasta legarea multipla ofera o performanta de indepartare a materialului mai mare in mod masurabil si o durata de viata mai lunga comparativ cu cea a mijloacelor abrazive conventionale. Si decolorarea tipica (patarea) conditionata de caldura a piesei la slefuirea otelului inoxidabil poate fi evitata cu legarea multipla sau cel putin este redusa in mod semnificativ.

Pentru prelucrarea otelului inoxidabil, programul de produse Klingspor ofera o gama larga de mijloace abrazive pe substrat cu legare multipla, in functie de scopul de utilizare.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire