Imbinarea benzilor

Pentru a produce dintr-o rola de hartie abraziva sau de tesatura abraziva o banda abraziva fara sfarsit, cele doua capete ale fasiei taiate din rola la lungime, trebuie sa fie imbinate intre ele in mod durabil si sigur. Asa-numita imbinare a benzii se executa, de regula, la un unghi de 45° - 80° fata de directia de rulare a benzii, pentru a evita o trecere brusca a locului de legatura.

In functie de suportul produsului abraziv (hartie, textil, sintetic) si de aplicatie (masina, element de contact, piesa de prelucrat) sunt utilizate diferite forme de imbinare a benzii.

In general, tipurile de imbinari se incadreaza in doua categorii:

a) imbinare prin suprapunere in care cele doua capete sunt taiate oblic si apoi suprapuse si lipite intre ele

b) imbinare cap la cap, la care cele doua capete sunt asezate unul langa celalalt si sunt lipite fie pe partea din fata sau pe partea din spate a benzii cu o folie subtire (de obicei intarita cu o tesatura).

In cadrul acestor doua forme de imbinare, exista caracteristici diferite, care permit o ajustare optima a benzii la o anumita sarcina de slefuire. La benzile abrazive Klingspor sunt utilizate urmatoarele tipuri de imbinare a benzii:

Imbinare prin suprapunere

F1 Imbinare prin suprapunere standard

F2 Imbinare prin suprapunere cu varfuri ale granulelor eliminate

F5 Imbinare prin suprapunere fara rasina si granule abrazive in zona de suprapunere

Inchidere la imbinari

F3G Imbinare in zigzag cu folie pe partea posterioara

F4G Taietura dreapta, in unghi fata de directia de rulare a benzii, cu folia de imbinare pe partea posterioara

F6G Imbinare cap la cap, cu folia de imbinare lipita pe partea cu granulatia; granulatia si rasina sunt indepartate mai intai din zona de imbinare

F7G Inchidere ondulata cu folia de imbinare pe partea posterioara

 

Benzi din pânză abrazivă neţesută

F3W Formă specială de lipire pentru benzile din panză nețesută; cu folie pe spate și lipire frontală suplimentară

F4W Tăiate oblic, inchise prin imbinare, cu folie intărită cu țesătură și lipire frontală. Legătură specială pentru benzi foarte inguste din panză nețesută rigidă, tip produs NBF 800.

In domeniul benzilor abrazive, forma imbinarii benzii are un rol important. Benzile cu dimensiunile standard si benzile fabricate la comanda sunt realizate de catre Klingspor, conform experientei, cu forma recomandata de imbinare in functie de tipul benzii. In cazul in care clientul solicita, benzile Klingspor pot fi fabricate si livrate, la cerere, si cu alte tipuri de imbinare, mai potrivite pentru aplicatia specifica.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire