Imprastierea electrostatica

La productia de mijloace abrazive pe substrat (de exemplu role de slefuire, benzi abrazive, foi de abrazive etc.), granulatiile abrazive sunt imprastiate pe un substrat si fixate acolo cu ajutorul unui adeziv si a unui lac. In special la mijloacele abrazive de inalta calitate se utilizeaza procedeul de imprastiere electrostatica.

Granulatiile abrazive nu curg la acest procedeu de imprastiere de sus pe substrat, ci sunt trase in sus in zona de imprastiere a liniei de productie prin intermediul tensiunii electrice (50 kV), unde patrund in adezivul aplicat pe substrat. In functie de distributia masei si de accelerare, granulatiile abrazive se orienteaza automat astfel incat sa atinga substratul pe verticala si cu capatul mai gros inainte si sa fie fixate acolo in adeziv.
Pentru ca sa stea intotdeauna in adeziv capatul mai tocit al granulatiilor in timp ce capatul ascutit este orientat spre partea de slefuire, din acest proces de imprastiere rezulta un produs care slefuieste deja de la inceput foarte agresiv si cu o rata de indepartare ridicata a materialului.

Klingspor utilizeaza procedeul de imprastiere electrostatica la toate mijloacele abrazive pe substrat incepand de la granulatia P30 si mai fina.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire