Echipamentul antistatic la mijloacele abrazive
Produsele abrazive care sunt utilizate in special pentru prelucrarea materialelor neconductoare (cum ar fi lemn sau plastic), au primit deja din fabricatie un tratament antistatic, adica sunt adaugate componente conductoare electric care asigura ca sarcinile electrice se pot scurge prin produsul abraziv si, astfel, prin aparat.
Datorita frecarii diferitelor materiale, la slefuire apar in mod automat migratii de electroni intre suprafetele de frecare si, astfel transmiteri ale sarcinilor, care fac ca la materialele neconductoare sa nu poata fi compensate diferentele de incarcare. Consecintele sunt de exemplu acumularea de praf provenit de la slefuire incarcat electric pe banda abraziva, pe piesa de prelucrat sau pe masina, care nu poate fi indepartat nici de o buna exhaustare a prafului. Prin utilizarea produselor abrazive cu tratament antistatic, care sunt uzuale in general la prelucrarea lemnului, fenomenul descris mai sus poate fi impiedicat si astfel poate fi redusa la minim aderenta prafului, care, printre altele, poate contribui si la o prelungire a duratei de viata.
Toate benzile abrazive pentru prelucrarea lemnului sunt bineinteles prevazute cu un tratament antistatic in programul Klingspor si, de asemenea, marcate in mod corespunzator pe partea din spate („Antistatic“). Unele tipuri au alaturi de „tratamentul de baza“, chiar si in suport (hartie, tesatura), in plus un tratament antistatic pe partea abraziva, prin faptul ca la aplicarea rasinii sunt adaugate materiale bune conducatoare electric (de exemplu grafit) (de exemplu PS 24 F, CS 538 Z). Aceste produse abrazive ofera un efect antistatic deosebit de puternic, care asigura, chiar si in conditii extreme, in combinatie cu o exhaustare adecvata, un proces de slefuire practic lipsit de praf.
Produse potrivite
alte teme din domeniu
- Stratul superior la fabricarea mijloacelor abrazive
- Aglomerat
- Duritatea unui disc abraziv
- Viteza maxima de functionare a sculelor de slefuire
- Imprastierea electrostatica
- Depozitarea mijloacelor abrazive
- Agresivitatea unei scule de slefuire
- Tipuri de granulatii ale mijloacelor abrazive
- Incovoiere
- Imbinarea benzilor
- Densitatea de imprastiere
- Siguranta
- Viteza de taiere
- Microcristalin
- oSa (Organisation für Sicherheit von Schleifwerkzeugen e.V. - Organizatia pentru siguranta uneltelor de slefuire)
- Substratul
- Legarea multipla
- Durata de viata
- Segmentul turbo
- Stratul pasiv
- Fibra vulcanizata
- Viteza minima de rupere
- Formă de ștanțare pentru abrazive