Durata de viata

Prin durata de viata a uneltelor de slefuire se intelege perioada de timp in care se poate lucra cu acestea pana cand este necesara inlocuirea lor din cauza uzurii. Indicatorii uzuali pentru durata de viata a uneltelor de slefuire sunt de exemplu numarul de taieturi efectuate (discuri de taiere) sau chiar si numarul de piese prelucrate cu o singura unealta (disc perie abraziva si benzi abrazive).
La fabricarea unei unelte de slefuire, durata de viata poate fi influentata atat de tipul, cantitatea si calitatea granulatiilor abrazive in sine precum si de structura si compozitia legaturii (tip, duritate, materiale de umplutura).

Pentru a oferi utilizatorului o asistenta suplimentara la selectarea uneltei celei mai potrivite pentru aplicatia lui, uneltele rotative de slefuire si de taiere Klingspor sunt clasificate, alaturi de clasificarea in trei clase de performanta (Extra, Supra, Special), si in ceea ce priveste agresivitatea si durata de viata. Daca utilizatorul acorda o importanta deosebita unei durate de viata lungi (adica durabilitatea uneltei fiind echivalenta cu cel mai mare numar posibil de taieturi si de piese prelucrate) si, astfel, unor timpi redusi de echipare si unor costuri de echipare reduse, atunci el poate alege o unealta certificata in mod corespunzator din sortimentul Klingspor.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire