Discul de fibre (Fibrodisc)

Discurile abrazive din fibre vulcanizate (in limbajul comun: discuri de fibre) sunt discuri abrazive circulare cu materialul substratului din fibre vulcanizate, care sunt acoperite pe o parte cu rasina sintetica si granulatii abrazive. Discurile de fibre sunt folosite cu discuri de sustinere corespunzatoare pe polizoarele unghiulare, in special la prelucrarea metalelor. Cerintele fata de securitate pentru discurile de fibre si discurile lor de sustinere sunt reglementate de EN 13743. Viteza periferica max. (viteza maxima de functionare) este la discurile din fibre 80 m/s.

Datorita gamei foarte largi de granulatii si a executiilor diferite ale discurilor de sustinere, spectrul aplicatiilor ajunge in cazul discurilor din fibre de la lucrarile de asperizare grosiera pana la slefuirea fina a suprafetelor. Avantajele discurilor de fibra comparativ cu discurile perie abraziva si discurile de asperizare sunt elasticitatea substratului si prin aceasta adaptabilitatea buna, aspectul fin si uniform al slefuirii (in comparatie cu discurile de asperizare) si mai ales pretul avantajos.

Un dezavantaj in comparatie cu discurile perie abraziva este durata de viata mai scurta precum si sensibilitatea relativ ridicata la umiditate si temperatura a discurilor.

In ceea ce priveste acest ultim punct, sunt valabile urmatoarele recomandari pentru discurile de fibre:

In cazul supraincalzirii de ex. din cauza presiunii excesive sau a slefuirii intr-un loc, pot fi provocate arsuri si formare de bule in substrat si astfel se poate ajunge la ruperea granulatiei.

Klingspor ofera un program laser amplu de discuri din fibre cu toate diametrele comune (Ø50 - 230 mm), optional cu o gaura rotunda simpla sau o gaura in stea. Oferta variaza de la discul de corindon universal pentru aplicatii universale (CS 561) la discul de zirconiu cu sau fara legare multipla (CS 565/CS 570) pentru aplicarea pentru otel resp. otel inoxidabil pana la discul Premium cu granulatie ceramica cu sau fara legare multipla (FS 964 ACT/FS 966 ACT) pentru prelucrarea otelurilor inoxidabile si otelurilor inalt aliate. Discurile de sustinere potrivite in executia dura, cu nervuri pentru cele mai dificile lucrari de slefuire (ST 358 A), precum si discurile netede, flexibile, mai degraba pentru aplicatii mai netede (ST 358) completeaza programul. Discurile de fibre sunt taiate la Klingspor cu tehnologie laser moderna, prin urmare, sunt posibile relativ usor si forme speciale, cum ar fi forme de rozeta sau forme poligonale sau dimensiuni speciale pentru aplicatii speciale.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire