Depozitarea mijloacelor abrazive

Prin „Depozitarea mijloacelor abrazive“ se înțelege în general depozitarea corectă a mijloacelor abrazive pe substrat, referindu-se la condițiile corespunzătoare de temperatură și de umiditate. Un „climat de depozitare“ optim asigura ca mijloacele abrazive pe substrat pot fi folosite si dincolo de data de expirare fara deteriorari si fara pierderea performantei.

Pentru conditiile de depozitare adecvate sunt responsabili utilizatorii si distribuitorii!

Generalitati:

Temperatura ideala de depozitare este cuprinsa intre aproximativ 18 si 22° Celsius, la o umiditate relativa a aerului de 45 - 65%. Actiunea caldurii, umiditatii directe si/sau incidentei directe a razelor solare trebuie evitata cu strictete. Mijloacele abrazive ar trebui să fie depozitate în ambalajul lor original până la utilizare. Benzile trebuie desprinse înainte de utilizare.

In cazul in care umiditatea aerului este prea mare, substratul absoarbe umezeala si se dilata.
Rezultatul: discul de fibre se bombeaza pe partea cu granulatiile. In felul acesta apar defecte de slefuire, deoarece la procesul de slefuire doar marginile discului de fibre ating suprafata piesei de prelucrat.

Daca din contra, umiditatea aerului este prea mica, substratul elibereaza umiditate. Discul de slefuire se contracta si se bombeaza pe partea cu substratul. Urmarea: Mijlocul abraziv se usuca si devine casant.

Benzi late:

a) A se pastra in ambalajul original
b) Cu 2 zile inainte de utilizare desprindeti mansoanele sau suspensia si ingreunati bucla inferioara a benzii
c) In cazul nefunctionarii mai indelungate a masinii, eliberati tensiunea benzii si depozitati benzile pana la urmatoarea utilizare pe suspensie

Discuri de taiere si asperizare:

Durabilitatea discurilor de taiere si asperizare este determinata in primul rand de continutul lor de umiditate. Discurile care sunt expuse dupa productie la o umiditate ridicata isi pierd durabilitatea lor initiala. In caz de depozitare corecta, durata de viata ramane aproximativ constanta si dupa mai multi ani. Discurile devin un risc de securitate cand sunt expuse direct la apa sau aburi de apa. Varsta produselor joaca aici doar un rol minor.
Depozitarea corecta este importanta pentru mentinerea garantiei si pentru performanta mijloacelor noastre abrazive.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire