Agresivitatea unei scule de slefuire

Agresivitatea unei scule de slefuire semnifica usurinta de taiere cu care unealta taie resectiv indeparteaza materialul de prelucrat. Indicatorii pentru agresivitatea unei unelte de slefuire sunt cantitatea de material indepartat pe unitatea de timp sau timpul necesar pentru fiecare taietura.

Agresivitatea poate fi influentata in cadrul productiei unei scule de slefuire de calitatea si proprietatile granulei abrazive in sine si de fixarea acesteia in materialul suport. La discurile diamantate, agresivitatea discurilor este influentata in plus si de segmentarea taisului.

Uneltele de șlefuire agresive permit timpi de prelucrare mai scurți. Însă, datorită acestui lucru, scade de regulă durata de viață a uneltelor.

Pentru a oferi utilizatorului o asistenta suplimentara la alegerea celei mai potrivite scule de slefuire pentru aplicatia lui, produsele rotative de slefuire si taiere sunt clasificate, alaturi de clasificarea in trei categorii de performanta Klingspor (Extra, Supra, Special), si in ceea ce priveste agresivitatea si durabilitatea lor. Daca utilizatorul pune un accent deosebit pe o agresivitate ridicata (adica: timpi scurti de taiere sau de slefuire) si astfel asupra unui progres rapid al lucrului si timpilor de prelucrare scurti, el poate alege uneltele etichetate corespunzator.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire