Aglomerat

Prin termenul aglomerat (lat. agglomerare = aglomerare, acumulare) se intelege in domeniul produselor abrazive, un amestec de granule abrazive de aceeasi marime, care, inainte de a fi imprastiate pe un suport, sunt formate in prealabil intr-un proces tehnic (aglomerarea structurii), folosind o rasina sintetica intr-un granulat mai mare. Aglomerarile de granulatii astfel obtinute cu legatura solida au aproximativ aceeasi dimensiune si sunt pe urma aplicate pe suportul produsului abraziv respectiv si fixate cu rasina sintetica, la fel ca in cazul mineralului abraziv conventional.

Benzile de aglomerat ofera utilizatorului o durata de viata mult mai mare comparativ cu benzile abrazive conventionale cu un singur strat. De aceea, se vorbeste aici si de benzi abrazive cu durata lunga de utilizare. In acest caz suprafata slefuita este relativ constanta pe durata intregului proces de slefuire in raport cu adancimea rugozitatii si aspectul slefuirii (granulatia uzata, tocita se rupe si intra in uz granulatia proaspata de langa aceasta sau de dedesubtul ei). Suprafața mijlocului abraziv are un aspect mult mai grosier în cazul benzii de aglomerat, decât aspectul unei benzi abrazive convenționale, datorită acumulării granulațiilor, însă aspectul șlefuirii este mult mai fin comparativ cu cel al unei benzi de șlefuire uzuale.

In domeniul benzilor abrazive, Klingspor ofera diferite tipuri de benzi de aglomerat sub denumirea suplimentara „Kulex“, care se deosebesc in functie de duritatea imbinarii (moale - tare), tipul de granulatie (corindon - carbura de siliciu) si de suport (robust - flexibil), astfel incat au fost dezvoltate pentru anumite aplicatii. Domeniile de aplicare tipice sunt slefuirea circulara fara varfuri a tevilor de otel inoxidabil sau slefuirea suprafetelor de otel plane, tablelor si bobinelor.

Produse potrivite

Inapoi la cunostintele legate de slefuire